{ "title": "Pankreas Ameliyatı", "image": "https://www.pankreas.gen.tr/images/pankreas-ameliyati-9386.jpg", "date": "21.01.2024 23:17:38", "author": "Yağız Efe", "article": [ { "article": "Pankreas ameliyatı, pankreas kanserlerinde tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır. Her hastada ameliyat uygulanması pek mümkün olmaz. Ameliyatın uygulanabilmesi için, kanserin erken teşhis edilebilmesi gerekir. Kanserin uzak organlara kadar yayılması, cerrahi müdahaleyi ilaç tedavisinin gerisine atmaktadır. Yapılan araştırmalar tümörlerin bir kısmının alındığı ameliyatların, hastaların yaşam sürelerine faydası olmadığını göstermiştir. Pankreas ameliyatları en zor ameliyatlar arasındadır. Sonrasında rehabilitasyon süresinin uzunluğu, meydana gelebilecek komplikasyonların ciddiyeti hastalar içinde zor ameliyat olduğunu göstermektedir.

Pankreas ameliyatı ile tedavi hangi amaçlarla kullanılabilir?
İyileştirme özelliğine sahip olan küratif ameliyatlar

Bu ameliyatların çoğunluğu pankreasın baş kısmında olan tümörlerde uygulanır. Bu tümörler safra yoluna yakın olduklarından, erken dönemde sarılığa neden olup, hastalığın erken teşhisine yardımcı olurlar. Tümörlerin alınabilmesi için 3 cerrahi yöntem bulunmaktadır.
Hafifletici özelliğe sahip palyatif ameliyatlar

Kanser tamamen alınamayacak şekilde yayılmışsa, semptomları hafifletmek için yapılan ameliyatlardır. Bu kanser türü çabuk yayılım gösterdiğinden, hafifletici ameliyatlar fazla tercih edilmez. Hastaların tam olarak iyileşemeyeceği anlaşıldığında, bu ameliyatlar yapılmaktadır. Hastalara bu şekilde daha iyi bir yaşam kalitesi sağlanmaktadır.
" } ] }